Etkinliği yapmadan bir gün önce öğrencilerden bir ince bir kalın kıyafet getirmeleri istenir.
Getirilen kıyafetler hep birlikte incelenir ve kıyafetlerin hangi mevsimlerde giyilebileceği hakkında konuşulur. İnce kumaşlı bir kıyafet hangi mevsimde giyilir? Kalın kumaşlı bir kıyafet hangi mevsimde giyilir? Şuan hangi mevsimdeyiz? Bulunduğumuz mevsimde ne tür kıyafetler giyinmeliyiz? gibi sorular sorarak öğrencilerle tartışılır.
Öğrencilerin getirmiş olduğu kıyafetler kullanım zamanlarına göre gruplandırılır.
Ardından herkes atkısını şapkasını montunu getirir. Herkes kıyafetlerini giyer. Giyemeyen öğrencilere yardım edilir ve nasıl yapması gerektiği anlatılır.
Tüm öğrenciler giyindikten sonra öğretmen tarafından kontrol edilir ve ardından kıyafetlerini çıkarıp yerine asmaları istenir. Öğretmen öğrencilere ‘Artık kış mevsiminde soğuktan nasıl korunabileceğinizi öğrendiniz, diğer arkadaşlarına yardımcı olabilecek misiniz bakalım?’ der.
Sınıfta öğrenciler ikişerli gruplara ayrılır. Gruplardaki öğrenciler birbirlerine sırayla atkı mont şapka giydirmeye çalışırlar. İlk giydiren grup kazanır. Öğrencilerin ilgileri doğrultusunda oyun tekrarlanabilir veya bitirilebilir.
Tüm öğrencilere uzun atkı kalınlığında kesilmiş karton şeritler verilir. Çocuklardan kendi atkılarını yapmaları istenir. Öğrenciler istedikleri gibi süslerler. Kimi desenler yapar kimi rengarenk boyar.
Karton şeritlerin iki ucuna da delgeçle delikler açılır ve öğrencilere bu deliklerden geçirip bağlamaları için ince ve kalın yün ipler verilir. Öğrenciler kendi istedikleri kalınlıktaki ipleri deliklerden geçirip bağlarlar.
Etkinlik sonunda her öğrenci teker teker diğer arkadaşlarına atkısında neler yaptığını anlatır.