Öğrencilerle sağlıklı beslenmenin önemi hakkında sohbet edilir. Yeryüzündeki tüm canlılar bir şekilde beslenmeye ve hayatlarını devam ettirmeye gerek duyduğundan bizlerin de gün içinde mutlaka tüketmemiz gereken gıdalar olduğundan bahsedilir. “Sağlığımız için hangi gıdaları tüketmemiz gerekir?” sorusu sorularak öğrencilerle beyin fırtınası yapılır.
Gün içerisinde yeterli miktarda tüketmemiz gereken besin grubu (Tahıl grubu; ekmek, bulgur, makarna, pirinç; meyve ve sebze grubu; süt grubu: peynir, süt, yoğurt; et grubu: et, tavuk, yumurta; kuru baklagiller, yağlılar ve tatlılar) görsellerinin bulunduğu besin tabağı afişi öğrencilerle incelenir ve duvara asılır. Besin tabağındaki gıdalar hakkında sorular sorulur. Ardından “Sağlıklı mı sağlıksız mı?” oyununun oynanacağı söylenerek öğrencilere oyun anlatılır.
“SAĞLIKLI” ve “SAĞLIKSIZ” yazan kartonlar öğrenciler görebileceği şekilde sınıfın karşılıklı iki duvarına asılır. Kartonlarda ne yazıyor olabileceği sorulur ve öğrencilerin dikkati yazılı görsellere çekilir. Öğrencilere duvarda yazan kelimeler açıklandıktan sonra oyunda söylenecek olan besinin sağlıklı veya sağlıksız olma durumuna göre öğrencilerin ilgili kartonun yanına koşmaları gerektiği söylenir.
Oyunun ardından öğrencilerin masalara geçmeleri istenir. Duvarda asılı duran besin tabağına bakarak besin tabağı yapbozunu boyamalarına, kesmelerine ve yonca oluşturacak şekilde parçaları bir araya getirmelerine rehberlik edilir. Yapboz hakkında konuşularak sabah, öğle, akşam tüm besin gruplarından dengeli bir şekilde tüketmemiz gerektiği söylenir. Şeker, cips, asitli içecekler gibi yiyeceklerin de çok fazla tüketildiğinde neler olabileceği hakkında konuşulur.