Zorunlu okul öncesi eğitim denetimi

Milli Eğitim Bakanlığı zorunlu okul öncesi eğitimin başladığı pilot illerde kasım ayından itibareb denetimler yapacak.
Söz konusu 32 ilde çocukların anaokulunu gidip gitmedikleri, gitmiyenlerin neden gitmediği konuları araştıralacak.

Okul öncesi eğitimde okullaşma oranı yüzde 50’nin üstündeki Amasya, Trabzon, Burdur, Rize, Nevşehir, Yalova, Kırklareli, Isparta, Çanakkale, Muğla, Karaman, Kırşehir, Bilecik, Tunceli, Düzce, Giresun, Edirne, Kilis, Bartın, Uşak, Karabük, Bolu, Artvin, Eskişehir, Ardahan, Kırıkkale, Çankırı, Sinop, Gümüşhane, Bayburt, Kütahya ve Samsun’da bu 2009- 2010 eğitim-öğretim yılında zorunlu okul öncesi eğitime geçilmişti.

Milli Eğitim Bakanlığı, 2010-2011 eğitim-öğretim yılında Mersin, Antalya, Balıkesir, Aydın, Elazığ, Niğde, Osmaniye, Manisa, Sakarya, Kocaeli Denizli, Afyon, Yozgat’ta; 2011-2012 eğitim öğretim yılında Iğdır, Erzincan, Tekirdağ, Malatya, Aksaray, Siirt, Tokat, İzmir, Zonguldak, Kayseri, Kastamonu ve Ankara’da; 2012-2013 eğitim öğretim yılında Hatay, Çorum, Bitlis, Bursa, Sivas, Muş, Bingöl, Konya, Adıyaman, Batman, Ordu, Diyarbakır, Adana ve Kahramanmaraş’ta okul öncesi eğitimin ”zorunlu” olmasını planlıyor. Böylece, tüm Türkiye’de 5 yıl içinde okul öncesi eğitim zorunlu hale gelecek.

2 YORUMLAR

  1. okul öncesi eğitim çok güzel ancak öğretmenlerin çok dikkatli seçilmesi gerekiyor izmirde oturuyoruz ve kızımızı anaokuluna gönderdik düzgün eğitim almasını istedik ancak gittiği okulda çocuklara velilerin yanında bile gerizekalılar diye bağıran bir öğretmenden eğitim alıyorlar 15 günden beri okula gönderemiyoruz öğretmenin değişcek dedler ve bizde bekliyoruz lütfen öğretmenlerimizi daha dikkatli seçelim

  2. okul öncesi eğitimin zorunlu olması bu kadar gecikmemeli idi.ancak geçte olsa iyi bir karar.

Yoruma kapalı.